Prevenció i benestar

A AXA Salut, compartim amb tu informació relacionada amb la salut per prevenir malalties i millorar el teu benestar, perquè creiem que compartir és salut. Sabem que la teva salut és única i el nostre objectiu és que puguis prevenir i millorar el teu dia a dia.

Programes de prevenció

Com a client d'AXA Salud, tens a la teva disposició programes de prevenció molt complets

Revisió mèdica completa, prevenció del càncer de mama, còlon, pròstata i pell, així com del glaucoma i el melanoma, entre altres. Els nostres serveis t'ajuden a mantenir una vida saludable i a prevenir malalties.

Metge mirant radiografia

T'inquieten els símptomes de salut que experimentes?

A AXA Salud som aquí per oferir-te assistència.

El nostre assistent virtual de símptomes de malalties “Oskar”, t'ofereix una precisa guia de confiança per entendre millor les teves inquietuds de salut.

Més informació

Descobreix webinars sobre prevenció de malalties i benestar.

Explora píndoles educatives d'experts en salut i descobreix temes rellevants en el cicle de converses 'Compartir és salut', per prevenir malalties i obtenir consells per cuidar-te.

Aquest estiu, compte amb el sol!

La Dra. Pilar López Criado et donarà les claus per prevenir l'aparició del càncer de pell i tot el que necessites per protegir-te del sol aquest estiu.

Ves al seminari web

Estrès, ansietat o depressió?

La Dra. Natalia Moreno Pérez et donarà claus per millorar el benestar emocional i diferenciar l'estrès, l'ansietat i la depressió.

Ves al seminari web

Arrenca l'any de manera saludable

Descobreix consells del Dr. Carlos Mascías Cadavid sobre com afrontar els propòsits de l'any nou sense ansietat i posar en pràctica hàbits saludables.

Ves al seminari web

La salut del futur

Taula rodona sobre com ha canviat el món sanitari mundial des de la irrupció de la covid l'any 2020.

Ves al seminari web

Més consells per tenir cura de la teva salut

La dieta que la OMS recomienda para luchar contra el cáncer

/documents/776357/42851566/CARRUSEL+Dieta+Saludable.jpg/6d18e7ba-6d9a-ec2d-bdc1-0fd5965986c7?t=1706872735006
Mi Salud y Bienestar 27935139
02/02/2024

La dieta que la OMS recomienda para luchar contra el cáncer

Según el informe Las cifras del cáncer en España 2023, para 2040 se prevén 341 000 casos de cáncer. El de mama, pulmón y colorrectal son los 3 que lideran la lista, por ser los más frecuentes. Se mantiene, así como una de las enfermedades que más preocupa a la comunidad médica. ¿Hay alguna manera de que esto cambie? 

Las investigaciones contra el cáncer abren nuevas puertas a tratamientos y formas de abordar la enfermedad de manera más eficaz. Además, tener unos hábitos de vida saludables se sigue considerando la mejor manera de disminuir las cifras. Por eso, en conmemoración al Día Mundial contra el Cáncer, que se celebra el 4 de febrero, hablamos sobre el Reporte Mundial sobre el Cáncer de la Organización Mundial de la Salud. ¿Qué medidas en los hábitos propone adoptar y qué cambios hacer para mejorar los factores de riesgo que influyen en padecer cualquier tipo de cáncer? 

Más frutas y verduras 

Una de las dietas recomendadas es la mediterránea, porque en ella se incluyen abundantes frutas y verduras, apartando los alimentos procesados y ultraprocesados. Y es que hay estudios que relacionan el consumo de estos productos con la aparición del cáncer, tal y como señala el Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN)

Además, la obesidad puede llegar a ser un factor de riesgo para la aparición de algunos tipos de cáncer, como el de esófago, colon o riñón, entre otros. Por lo tanto, hay que priorizar el consumo de alimentos frescos y sanos, que estén lo menos procesados posible y abogar por un consumo mayoritario de frutas y verduras. 
 

Reducir la carne roja 

Entendemos por carne roja la ternera, buey, pato, cerdo, cordero, etc. Carnes que deben consumirse ocasionalmente, según la AESAN, “no más de 2 raciones/semana”. Por lo tanto, se debe reducir el consumo y sustituirlo por otras carnes, como el pollo o el conejo. La razón, según la OMS, es clara. La carne roja, sobre todo aquella que se compra y que está altamente procesada, incrementa el riesgo de cáncer colorrectal.  

La Asociación Española contra el Cáncer (AECC) alerta de que la incidencia de este tipo de cáncer está aumentando en menores de 50 años, cuando lo habitual era que el cáncer afectara a personas de más edad, alrededor de los 70 años. Esto preocupa y, además, estamos hablando del tercer tumor más diagnosticado en nuestro país. Hacer este pequeño cambio en la dieta podría contribuir a reducir el riesgo de su aparición.   

El movimiento es clave 

La OMS descubrió que la dieta por sí sola no es suficiente para prevenir los tipos de cáncer que hay. Y es que hay un factor clave: la falta de ejercicio físico. Si atendemos a los datos proporcionados por la Encuesta Europea de Salud en España 2020, podemos observar que un 40,3% de las mujeres y un 32,3% de los hombres se consideran sedentarios, es decir, que no practican ningún tipo de actividad física. 

Esto es preocupante, ya que la OMS incluye el sedentarismo como factor de riesgo para sufrir cáncer, ya que esta predispone a la obesidad. ¿Esto quiere decir que hay que apuntarse a un gimnasio? No tiene por qué ser así, las opciones son muchas. Por ejemplo, dar un pequeño paseo después de comer, practicar yoga para estirar el cuerpo, hacer alguna actividad como bailar, correr, etc. 

Cada persona debe encontrar una actividad con la que se sienta a gusto y que no sea estar sentado demasiadas horas. Es verdad que muchos trabajos requieren horas de inmovilidad delante de una pantalla, pero en los momentos de ocio hay que encontrar alternativas para compensarlo.  

La OMS es muy clara. El sedentarismo, la obesidad, la carne y la comida procesada (y la ultraprocesada) no son aliados en la lucha contra el cáncer. Por eso, en este día es vital recordar la importancia de modificar los hábitos, comer más sano y hacer algo de ejercicio. Si a esto le sumamos la eliminación del tabaco, alcohol y proteger la piel del sol, estaremos contribuyendo a reducir el riesgo de sufrir cáncer en el futuro.  

Recuerda, que con el seguro de salud cuentas con amplios programas preventivos para que puedas cuidarte.  

 

Constantes y vitales

Constants i vitals

Accedeix a tot el contingut de Constants i vitals, una iniciativa de Fundació AXA i Atresmedia, per impulsar la recerca biomèdica i fomentar la prevenció en salut

Més informació
Preguntes més freqüents
Quines són les mesures més efectives per prevenir el càncer de mama?

La prevenció del càncer de mama és crucial i n'hi ha diverses mesures que poden ajudar a reduir-ne el risc. Algunes de les més efectives inclouen mantenir un pes saludable, fer exercici regularment, limitar el consum d'alcohol, i evitar el tabac. A més, és important fer-se autoexamens mamaris regularment i assistir a mamografies segons les recomanacions mèdiques. Si ets assegurat de Salut, descobreix els programes preventius.

Quines són les causes del càncer de colon?

Alguns factors de risc coneguts inclouen antecedents familiars de càncer de colon, edat avançada, consum de tabac, una dieta rica en carns vermelles i processades, obesitat i sedentarisme. Descobreix aquí.

Quines són les mesures més efectives per prevenir el càncer de pròstata?

Mantenir un estil de vida saludable que inclogui una dieta equilibrada, rica en fruites, verdures i grans sencers, limitar el consum de greixos saturats i evitar el tabac pot ser beneficiós. A més, mantenir un pes saludable i fer exercici regularment també s'associa amb un risc menor de càncer de pròstata. Si ets assegurat de Salut, descobreix els programes preventius.

Sol·licita més informació

Deixa'ns les teves dades i t'oferirem una informació personalitzada sobre els nostres serveis de Prevenció
Per favor, introdueix un nom vàlid
Per favor, indica el primer cognom
Per favor, introdueix un DNI vàlid
Per favor, introdueix un telèfon vàlid
Per favor, introdueix un correu vàlid
Per favor, introdueix un codi postal vàlid
Per favor, introdueix un horari vàlid
Per favor, introdueix les teves observacions correctament

Els termes expressats en aquest web estan supeditats a les condicions generals i particulars d'aplicació d'aquestes assegurances, així com a la modalitat d'assegurança contractada i al fet que el pagament del contracte estigui al corrent.